Iroda

Kedves Látogató!

Üdvözöljük az Országos Roma Önkormányzat által működtetett “Roma Fotográfia Digitális Archívumában” a RoFoDia honlapon! Nagy örömünkre szolgál, hogy évtizedek tudatos és aprólékos gyűjtő, rendszerező munkája mostanra létrehozta ezt, illetve az ezt megelőző RoKeDia gyűjteményt!

Az oldal jelenleg közel ezerhatszáz – egész pontosan 1558 darab fotográfiát mutat be a 19. század utolsó harmadától napjainkig terjedően. Az egyes fejezetek kijelölésénél figyeltünk az egymástól különálló gyűjteményekre, az időre, a képek szerzőire és műfajára, s nem mellesleg a képek szándékolt üzenetére. (Ha kíváncsi az oldal teljes struktúrájára, itt találja!)

A RoFoDia oldal az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatására kiírt (NEMZ-KUL-18-0615 azonosítójú) pályázat pályázat keretében jött létre.

A honlapot a pécsi Mediátor Egyesület munkatársai és partnerei készítették 2018. decemberében.

A gyűjteményhez használt filmes adatbázis Pócsik Andrea megelőző munkája, illetve Müllner András gyűjtése alapján készült.

Szakmai projektvezető: Szuhay Péter

Kérdéseivel, észrevételeivel, építő jellegű kritikájával forduljon hozzánk bizalommal! (Ahogy tudjuk, felvesszük önnel a kapcsolatot! Írjon e-mailt: oronk@oronk.hu)

Jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánva, figyelmét megköszönve:

A RoFoDia oldal létrehozói és üzemeltetői